Voetbal

Ancelotti is niet naar Bayern gekomen om revolutie te ontketenen

Carlo Ancelotti heeft maandag tijdens zijn eerste persconferentie als trainer van Bayern München zijn voorganger Josep Guardiola geroemd als een zeer aardig mens en een fantastische coach. 

"Mijn vriend Guardiola heeft geweldig werk verricht, ik kan beschikken over een fantastisch team. Josep was ook zeer aardig en heeft een brief achtergelaten", zei Ancelotti tegen de aanwezige media.

De 57-jarige Italiaan, die vorig jaar mei werd ontslagen als trainer van Real Madrid, liet weten blij en trots te zijn dat hij de nieuwe oefenmeester is van "één van de grootste clubs ter wereld".

"Het is de stijl van Bayern om aanvallend voetbal te spelen en ik ben hier om aanvallend voetbal te spelen. Ik ben hier niet voor een revolutie. Ik heb grote clubs getraind, dus ik ben wel gewend aan de druk. We gaan ons best doen in alle competities."

Bayern heeft zich tot tevredenheid van Ancelotti al aardig geroerd op de transfermarkt. "We hebben vooraf gesproken over transfers. We hebben het afgestemd en de club heeft zeer goed werk afgeleverd met het binnenhalen van Renato Sanches en Mats Hummels."

Götze

Ancelotti weet nog niet of hij binnenkort meer spelers kan verwelkomen. "We hebben een goede selectie, maar de markt is open tot 31 augustus. We zien wel."

Ancelotti sprak al wel met Mario Götze, die vorig seizoen op weinig speeltijd kon rekenen en naar verluidt in de belangstelling staat van onder meer Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur. "Wat we besproken hebben blijft onder ons. Hij is op dit moment een speler van Bayern en dus onderdeel van het team. Hij kent zijn situatie."

Tip de redactie