ROTTERDAM - Een tussentijds vertrek van Dirk Kuijt en/of Salomon Kalou, het nieuwe koningskoppel van Feyenoord, is voor coach Ruud Gullit onbespreekbaar. Dat liet de oud-international onomwonden weten aan de vooravond van de thuiswedstrijd tegen Hearts in het UEFA-bekertoernooi.

Gullit reageerde woensdag op de vermeende interesse van (bijvoorbeeld) Atletico Madrid, dat zowel Kalou als Kuijt voor veel geld zou willen overnemen. Technisch directeur Mark Wotte zei eerder deze week dat er alleen met Feyenoord over een tussentijdse transfer valt te praten als er "Arjen Robben-achtige" bedragen (rond 20 miljoen euro) aan de orde zijn.

"Dat is het beleid van de club, daar ga ik niet over. Maar voor mij is een tussentijds vertrek van Kalou en/of Kuijt onbespreekbaar. Ik wil feitelijk iedereen in mijn selectie bij Feyenoord houden, gewoon omdat ik iedereen nodig heb", benadrukte Gullit, die niet wilde ingaan op de eventuele gevolgen die hij voor zichzelf verbindt aan een mogelijke transfer van Kalou en/of Kuijt.