Pellè verlaat Southampton en tekent lucratief contract in China

Graziano Pellè vervolgt zijn loopbaan in China. De Italiaanse spits van Southampton heeft gekozen voor een lucratieve aanbieding van Shandong Luneng. 

Pellè, die vrijdag 31 jaar wordt, stond na een goed EK in de belangstelling van meerdere clubs. De lange spits was tijdens het toernooi in Frankrijk trefzeker tegen België en Spanje. Hij miste in de kwartfinale een strafschop in de serie tegen Duitsland.

In twee seizoenen bij Southampton kwam Pellè tot 81 wedstrijden. Daarin scoorde de oud-speler van onder meer AZ en Feyenoord dertig keer. Zijn contract in Engeland liep nog een jaar door.

Volgens de BBC krijgt Southampton 14 miljoen euro voor Pellè. Hij tekent voor 2,5 jaar en gaat naar verluidt 15 miljoen euro per jaar verdienen.

Cissé

Shandong Luneng is na 16 wedstrijden voorlaatste in de Chinese Super League. De ploeg wordt getraind door de Duitser Felix Magath.

De nieuwe werkgever van Pellè versterkte zich vorige week met Papiss Cissé van Newcastle United. Er staan ook vier Brazilianen onder contract, onder wie oud-PSV'er Diego Tardelli.

Lees meer over:
Tip de redactie