Voetbal

Zes jeugdspelers met PSV op trainingskamp naar Zwitserland

PSV is maandag met zes jeugdspelers maar nog zonder de drie Zuid-Amerikaanse basisspelers naar Zwitserland vertrokken voor een trainingskamp van ruim een week. 

Andrés Guardado, Héctor Moreno en Santiago Arias keren later terug van vakantie, omdat ze nog op de Copa América actief zijn geweest, en sluiten in de loop van de week aan bij de selectie van trainer Phillip Cocu.

De nieuwe Duitse aanwinst Daniel Schwaab is maandag wel mee op reis gegaan evenals Stijn Schaars, die na het aflopen van zijn contract nog op zoek is naar een nieuwe club en zijn conditie bij PSV op peil houdt.

De talenten Suently Alberto, Bram van Vlerken, Damian van Bruggen, Ramon Pascal Lundqvist, Dante Rigo en Nikolai Laursen krijgen deze week de kans om zich te bewijzen. De 20-jarige Alberto speelde in mei 2015 tegen Heracles Almelo al enkele minuten in de Eredivisie voor PSV.

Sporting Lissabon

In Zwitserland speelt PSV drie oefenwedstrijden, tegen AS Saint-Etienne (op woensdag 13 juli) , FC Sion (zaterdag 16 juli) en Sporting Lissabon (maandag 18 juli).

Voor PSV begint het seizoen op 31 juli met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen bekerwinnaar Feyenoord. Een week later volgt het eerste competitieduel voor de titelverdediger, uit tegen FC Utrecht.

Lees meer over:
PSV
Tip de redactie