Mollema verlengt contract bij Trek tot eind 2018

Bauke Mollema blijft nog twee jaar bij Trek-Segafredo. De Nederlander heeft zijn contract bij de Amerikaanse wielerformatie verlengd tot eind 2018.

"Ik zit hier op mijn plek en ben er blij mee. We waren er snel uit. Dit geeft rust", zei Mollema maandag. De 29-jarige Groninger rijdt sinds 2015 voor Trek, dat hem overnam van de toenmalige Belkin-ploeg. Hij reed ook voor Rabobank.

Naast Mollema verlengden de Spanjaard Markel Irizar en de Zwitser Gregory Rast hun contract bij Trek. Beide renners zijn 36 jaar.

Volgend jaar krijgt Mollema wellicht ook nog gezelschap van Alberto Contador. De 33-jarige Spanjaard, zondag uitvaller in de Tour, zou samen met zijn ploegleider Steven de Jongh naar Trek verkassen. 

Tinkoff, Contadors huidige team, houdt na dit seizoen op als wielerploeg.

Kopman

"Het is nog even afwachten of dat doorgaat", zei Mollema met een glimlach over de eventuele komst van Contador. "Het lijkt me wel mooi om met zo iemand in de ploeg te rijden en in elke grote ronde voor de overwinning te kunnen gaan."

"Mijn rol wordt dan wel iets anders", beseft Mollema, die nu kopman is van Trek in de Tour. "Maar dat is ook wel prima."

De Nederlandse klassementsrenner heeft eerder dit jaar gezien hoe Steven Kruijswijk bijna de Ronde van Italië won. Hij zou in de toekomst ook weleens willen proberen in een andere grote ronde dan de Tour voor de ereplaatsen te gaan.

"Ik zou graag nog eens in de Giro voor een klassement willen rijden, al zou ik dan eerder voor de combinatie Giro en Tour kiezen en niet voor Giro en Vuelta zoals Kruijswijk dit jaar. Zelfs in een andere rol zou ik wel graag in de Tour willen zijn. Maar dat zien we volgend jaar wel, of het jaar daarna."

Tour

Momenteel staat Mollema op de zevende plaats in het algemeen klassement, met 44 seconden achterstand op geletruidrager Chris Froome.

De Tour gaat dinsdag verder met een etappe over 197 kilometer van Escaldes-Engordany in Androrra naar het Franse Revel.

Lees meer over:
Tip de redactie