Formule 1

Red Bull-baas Horner complimenteert Verstappen met 'fantastische race'

Red Bull-baas Chris Horner is zeer te spreken over de prestatie van Max Verstappen zondag bij de Grand Prix van Groot-Brittannië. De 18-jarige Nederlander finishte op Silverstone en kreeg na een straf voor Nico Rosberg uiteindelijk zelfs de tweede plaats toebedeeld.

''Het was een fantastische race op onze thuisbaan, Max heeft echt geknokt voor zijn klassering'', reageert teambaas Christian Horner op de website van Red Bull. ''Het hoogtepunt was het moment waarop hij Rosberg buitenom passeerde in Becketts.''

''Helaas hadden we daarna op het opdrogende circuit niet genoeg snelheid om Rosberg voor te blijven, maar het deed me genoegen dat de auto's als derde en vierde over de streep kwamen.''

Rosberg finishte kort voor Verstappen, maar de leider in de WK-stand kreeg een tijdstraf van 10 seconden wegens ongeoorloofde communicatie over de teamradio. De Duitser van Mercedes werd geïnstrueerd dat hij de zevende versnelling niet meer moest gebruiken.

Door die tijdstraf werd Rosberg teruggeworpen naar de derde plek. Mercedes heeft beroep aangetekend tegen de sanctie, de uitspraak volgt binnen vier dagen.

Ricciardo

Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo werd vierde op Silverstone, waardoor Red Bull goede zaken deed in de WK-stand voor constructeurs. De Oostenrijkse renstal is Ferrari dit weekend tot op negen punten genaderd. Mercedes heeft nog altijd een straatlengte voorsprong.

''Daniel verloor wat tijd na de safety car'', zag Horner. ''Helaas waren de koplopers daarna voor hem buiten bereik.''

''We hebben veel punten kunnen pakken hier, dat was mooi voor alle fabrieksmedewerkers die kwamen kijken. We kunnen nog beter worden. We kijken uit naar de race in Hongarije over twee weken. Op die baan kunnen we hopelijk onze krachten tonen.''

Red Bull Racing kan met een voldaan gevoel terugkijken op de GP van Groot-Brittannië van zondag. Max Verstappen eindigde na een tijdstraf voor Nico Rosberg op de tweede plek. Teamgenoot Daniel Ricciardo werd vierde op het circuit van Silverstone.

In de WK-stand voor constructeurs is Red Bull na dit weekend Ferrari tot op negen punten genaderd. Mercedes heeft nog altijd een straatlengte voorsprong.

 
Tip de redactie