Tennis

Hoogste ranking ooit voor Bertens

Kiki Bertens heeft maandag de hoogste plaats op de wereldranglijst bereikt uit haar loopbaan. De 24-jarige Wateringse boekte winst door haar resultaat op Wimbledon, waar ze de derde ronde bereikte. Ze staat nu op plaats 26.

Bertens had zich genesteld in de top dertig door haar klinkende prestatie op Roland Garros. Na haar halve finale op het gravel in Parijs steeg ze al naar de 27e plaats, destijds nog haar hoogste notering.

De ranglijst bij de vrouwen wordt nog steeds aangevoerd door Serena Williams, de Amerikaanse die afgelopen weekeinde Wimbledon voor de zevende keer won. Verliezend finaliste Angelique Kerber ging Garbiñe Muguruza en Agnieska Radwanska voorbij en staat nu op de tweede plaats.

Op de 149e plaats is Cindy Burger de tweede Nederlandse op de wereldranglijst. De Volendamse stond vorige week nog op de 163ste plek.

Richel Hogenkamp (176) en Lesley Kerkhove (178) staan ook in de top 200. Hogenkamp maakt een flinke duikeling op de ranglijst, ze was bij de vorige publicatie nog de mondiale nummer 135.

Mannen

Bij de mannen is Robin Haase op de 95e plaats de hoogst genoteerde Nederlander. Hij steeg na Wimbledon drie plaatsen.

Igor Sijsling staat op de 116e plaats, Thiemo Bakker zakte enkele plekken naar de 132e stek.

Novak Djokovic, die zijn titel op Wimbledon kwijtraakte door een uitschakeling in de derde ronde, voert de ATP-lijst nog altijd met riante voorsprong aan. Wimbledon-winnaar Andy Murray blijft de nummer twee op de wereldranglijst.

Lees meer over:
Tip de redactie