Max Verstappen is erg tevreden met zijn podiumplek bij de Grand Prix van Groot-Brittannië. De 18-jarige Nederlander kwam als derde over de finish, maar kreeg later zelfs de tweede plaats toegewezen omdat de aanvankelijke nummer twee Nico Rosberg een tijdstraf kreeg.

"Dit was het maximale resultaat", aldus Verstappen direct na afloop, toen nog niet wetende dat hij zou doorschuiven naar de tweede plaats. 

Het is zijn derde podiumplek in zijn debuutseizoen in de Formule 1. Eerder won hij in Barcelona en in Oostenrijk eindigde hij vorige week als tweede.

Verstappen ging zondag als derde van start en wist die plek na de start vast te houden. Het gat met de coureurs achter hem was groot.

"In het begin ging het erg goed. Zeker op de intermediate banden", vertelde Verstappen. "Daarna ging ik één ronde te laat de pits in, denk ik. Maar die tijd heb ik weer in kunnen halen."

Tweede plaats

Mercedes-rijder Rosberg kampte in de slotfase met technische problemen en kreeg via de boordradio het advies van zijn team om de zevende versnelling over te slaan. Dat advies was niet toegestaan, waardoor de Duitser na afloop een tijdstraf van 10 seconden kreeg van de FIA.

Het leverde Verstappen alsnog de tweede plaats op, die ook tijdens de race al lonkte. Verstappen ging Rosberg in de zestiende ronde voorbij, maar dertien ronden voor het einde haalde de Duitser Verstappen weer in. 

"Toen ik Rosberg inhaalde reed ik ook het gat dicht met Lewis Hamilton bijna dicht", vertelde Verstappen. "Maar het lukte met niet hem in te halen. Helaas ging Rosberg me uiteindelijk ook nog voorbij." 

"Maar zoals ik al zei, ik ben absoluut tevreden. Ik moet bovendien mijn team van Red Bull een groot compliment maken. De auto was geweldig."

Over twee weken staat voor Verstappen de volgende Grand Prix op het programma. Er wordt dan in Hongarije gereden en de Limburger verwacht dat hij daar opnieuw goed kan presteren. "Ik denk zelfs dat het circuit in Hongarije onze wagen beter ligt dan Silverstone. We hebben daar meer kans."