Voetbal

Galatasaray vindt dat Sneijder niet mag klagen over hoge boete

Galatasaray vindt dat Wesley Sneijder niet mag klagen over de 2,1 miljoen euro boete die hij ontvangen heeft vanwege de zeven gele kaarten die hij vorig seizoen kreeg.

"We hebben alle spelers aan het begin van het seizoen geïnformeerd over het boetesysteem. Veertien spelers moeten nu betalen", aldus voorzitter Dursun Özbek tegenover Haberturk.

"Iedereen die een gele kaart heeft gepakt die onnodig was, bijvoorbeeld vanwege het beledigen van de scheidsrechter, moet de boete betalen. Er is geen weg terug”, zei Özbek.

Volgens Guido Albers, de zaakwaarnemer van Sneijder, is de boete één van de pesterijen van Galatasaray richting de 32-jarige middenvelder omdat de club van hem af wil.

Aanvechten

Özbek ontkent dat. "Ook dertien andere spelers moeten boetes betalen vanwege onnodige gele kaarten. Voetballers zijn geen mensen die slecht verdienen. Hoe kunnen ze wel het recht hebben om een premie te ontvangen, maar niet om een boete te betalen?"

Sneijder gaat volgens Albers de boete aanvechten bij de spelersvakbond en zou open staan voor een transfer.

De 121-voudig international tekende vorig jaar nog een nieuw contract dat hem voor hetzelfde salaris, zo'n 5 miljoen euro per jaar, tot medio 2018 aan Galatasaray verbindt. In het contract werd een vaste transfersom van 7,5 miljoen euro opgenomen.

Bij Galatasaray is de Nederlander Jan Olde Riekerink sinds eind vorig seizoen hoofdtrainer.

Lees meer over:
Tip de redactie