Atletiek

Vetter dicht bij EK-goud op zevenkamp, finale voor estafetteploegen

Anouk Vetter is hard op weg naar de Europese titel op de zevenkamp. De Nederlandse atlete verbeterde zaterdag haar persoonlijke record bij het speerwerpen met meer dan 2,5 meter tot 55,76 meter.

Vetter eindigde als tweede en verstevigde de leiding in de tussenstand. Later op zaterdag is de 800 meter, het laatste onderdeel.

Na het speerwerpen staat Vetter op 5823 punten. Nana Djimou uit Frankrijk volgt op een achterstand van bijna 200 punten (5625). De Oostenrijkse Ivona Dadic is derde met 5484 punten.

Nadine Broersen komt op de 800 meter niet meer in actie. De 26-jarige Nederlandse stond vierde en had met 5469 punten nog uitzicht op het podium. Broersen is ziek en de doktoren hebben haar geadviseerd niet meer te starten.

Eerder zaterdag deed Vetter al goede zaken bij het verspringen met een sprong van 6,38 meter. Omdat ze te veel rugwind had, geldt de afstand niet als persoonlijk record.

Djimou kwam tot 6,31. Broersen kwam bij het verspringen nog wel in actie en sprong 6,40. Daarmee won ze het onderdeel.

Estafette

De Nederlandse estafetteploeg bij de vrouwen op de 4x400 meter plaatste zich voor de finale.

Nicky van Leuveren, Lisanne de Witte, Eva Hovenkamp en Laura de Witte werden vijfde in hun serie, maar deden dat wel in een Nederlands record: 3.29,18. Het bleek uiteindelijk de zevende tijd in het totale veld.

Ook de mannenploeg bereikte op de 4x400 meter de finale. Liemarvin Bonevacia, Björn Blauwhof, Terrence Agard en Maarten Stuivenberg realiseerden een tijd van 3.04,04. Dat was de vierde tijd in hun serie en de zevende totaal.

Tip de redactie