Wielrennen

Pechvogel Adam Yates voelt zich dag na bizarre val 'niet slecht'

Adam Yates, de pechvogel van vrijdag in de Tour de France, stond de pers een dag later al weer aardig monter te woord voor de start van de achtste etappe in Pau.

"Het gaat niet slecht", zei Yates, bij wie alleen wat wondjes op zijn kin te zien waren. "Ik heb wat last van mijn kin, mijn nek en mijn pols, maar het gaat best aardig."

De 23-jarige Brit demarreerde vrijdag in de eerste Pyreneeënrit in de absolute finale uit de groep met favorieten in de jacht op de witte jongerentrui, maar vervolgens ging hij onderuit doordat de boog van de laatste kilometer om was gevallen.

"Ik zag het totaal niet aankomen, had ook geen tijd om te reageren", kijkt Yates terug op het bizarre incident. "Het was gewoon bad luck voor mij, maar vandaag is weer een nieuwe dag. Ik hoop vandaag bij de favorieten te kunnen blijven."

Video: Yates valt door instorten boog van laatste kilometer

Excuses

Tourbaas Christian Prudhomme heeft persoonlijk zijn excuses aangeboden aan Yates en diens ploeg Orica-BikeExchange voor het omvallen van de boog. 

Bovendien besloot de organisatie de tijd op het 3 kilometer-punt te gebruiken voor het klassement, waardoor Yates naar de tweede plek steeg en zaterdag in de witte trui mag starten.

"Ik hoop die witte trui zo lang mogelijk vast te houden, maar het belangrijkste doel deze Tour blijft een ritzege", stelde de Engelsman.

Ploegleider Matt White wilde ook niet te lang stil blijven staan bij het incident van vrijdag. "Ongelukken gebeuren nu eenmaal. We kunnen er nu niks meer aan veranderen en Adam gaat er ook goed mee om."

"Het was een zeer ongelukkige valpartij, maar Adam had nu ook in het ziekenhuis kunnen liggen met een paar gebroken botten. We zijn blij dat hij vandaag gewoon weer kan koersen."

Lees meer over:
Tip de redactie