Volleybal

Volleybalsters onderuit tegen Brazilië in halve finale World Grand Prix

De Nederlandse volleybalsters zijn er zaterdag in Bangkok niet in geslaagd de finale te bereiken van de World Grand Prix.

Olympisch kampioen Brazilië was duidelijk te sterk voor het team van bondscoach Giovanni Guidetti: 25-18, 25-16, 25-23.

Guidetti moest na de warming-up zijn opstelling nog aanpassen. Aanvoerster Maret Balkestein-Grothues had zich geblesseerd aan de knie en werd vervangen door Judith Pietersen.

Brazilië nam in de eerste set meteen een voorsprong. Bij 13-15 kwam Myrthe Schoot in het veld voor Buijs om Oranje verdedigend te versterken, maar de olympisch kampioenen schroefden het tempo even wat op en pakten de setwinst met 18-25.

Brons

De tweede set begon slecht en bij 8-2 in Braziliaans voordeel besloot Guidetti Buijs te vervangen door Celeste Plak. Met Sheila en Fabiana als uitblinksters bleef Brazilië een maatje te groot: 16-25.

In de derde set kwam Oranje op voorsprong, via 3-0 werd het 18-15, maar bij 20-20 viel het toch de andere kant op. Plak werkte het eerste wedstrijdpunt nog weg maar daarna was het gebeurd: 23-25.

Oranje neemt het zondag in de strijd om het brons op tegen de verliezer van het duel tussen Verenigde Staten en Rusland. Nederland nam voor het eerst sinds 2009 weer deel aan het finale weekeinde van de World Grand Prix.

Lees meer over:
Tip de redactie