Roger Federer had vrijdag na zijn uitschakeling op Wimbledon geen goed woord over voor zijn eigen spel in de halve finale tegen Milos Raonic. 

"Er ging iets mis, maar ik weet niet precies wat. Ik ben boos op mezelf en zeer teleurgesteld", aldus de 34-jarige Zwitser op de persconferentie na zijn nederlaag in vijf sets: 6-3, 6-7 (3), 4-6, 7-5 en 6-3.

Federer gaf de wedstrijd uit handen in de vierde set. De huidige nummer drie van de wereld koesterde een 40-0 voorsprong in de twaalfde game (6-5 achterstand), maar hij liet Raonic mede door twee dubbele fouten terugkomen. 

Federer wist nog twee setpunten weg te werken in die set, maar bij de derde poging voor Raonic was het alsnog raak: 7-5. De vijfde set won de Canadees met 6-3, waarmee de zege binnen was. 

"Twee dubbele fouten; dat is onverklaarbaar voor mij. Ik had de set natuurlijk nooit zo op mogen geven. Raonic verdiende het wel, maar ik heb hem veel te veel geholpen", concludeerde Federer.

Dichtbij

Federer moet door de uitschakeling zijn achtste titel op Wimbledon voorlopig uit het hoofd zetten. Hij won het Grand Slam-toernooi in Londen in 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009 en 2012.

"Het voelt meer dat ik de halve finale heb verloren dan dat Raonic heeft gewonnen. Ik was er zo dichtbij. Hij vocht en geloofde erin, net als ik in de kwartfinale tegen Marin Cilic. Soms valt het niet mijn kant op."

Raonic speelt in de finale tegen Andy Murray, die in de halve eindstrijd te sterk was voor Tomas Berdych.