Max Verstappen hield vrijdag een uitermate goed gevoel over aan de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Groot-Brittannië.

"We gaan morgen ons best doen om de afstelling nog verder te verbeteren", vertelde Verstappen na afloop van de tweede oefensessie op zijn eigen website.

De 18-jarige Nederlandse coureur van Red Bull Racing klokte 's ochtends de zevende tijd en moest 's middags alleen Mercedes-rijder Lewis Hamilton en teamgenoot Daniel Ricciardo voor zich dulden.

"Het ziet er allemaal erg goed uit. We kunnen heel tevreden zijn dat we nu al blijkbaar als tweede achter Mercedes staan: we zaten niet ver van hen af. En ook de korte en de lange runs zagen er vandaag heel goed uit", verwoordde Verstappen het optimisme bij de Oostenrijkse renstal.

De Limburger was tijdens de tweede training ruim zes tienden van een seconde langzamer dan Hamilton, terwijl Ricciardo minder dan vier tienden toe moest geven op de regerend wereldkampioen.

Ferrari

Achter Verstappen waren Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen goed voor plek vier en vijf. De Nederlander verwacht nog wel wat van het Italiaanse team. "Je weet nooit wat zij op zaterdag gaan doen, daarom willen we morgen nog iets sneller gaan."

Nico Rosberg (Mercedes) kwam niet in actie tijdens de tweede sessie. De leider in de WK-stand bleef met technische problemen in de pits.

Zaterdag staat de derde vrije training op het programma, gevolgd door de kwalificatie. De race begint zondag om 14.00 uur.