Voetbal

Neuer en Löw vinden dat Duitsland mag terugkijken op goed EK

Manuel Neuer baalde donderdag fors van de uitschakeling in de halve finales van het EK door Frankrijk (2-0), maar de 30-jarige doelman weigerde te wanhopen.

"Het zou een catasatrofe zijn geweest als we slecht hadden gespeeld, maar we hebben het dit EK goed gedaan. We misten tegen Frankrijk gewoon een beetje geluk", aldus Neuer na afloop in Marseille.

De Duitsers werden geveld door twee doelpunten van Antoine Griezmann. De aanvaller was vlak voor rust trefzeker uit een strafschop en tekende in de tweede helft voor de 2-0.

Griezmann heeft nu zes doelpunten gemaakt dit EK en stevent af op de topscorerstitel. Cristiano Ronaldo en Nani van finalist Portugal hebben ieder drie treffers minder achter hun naam staan.

Duitsland-Frankrijk in beeld

Kansen

Ook Duitsland kreeg genoeg kansen om te scoren, maar het ontbrak de spelers van bondscoach Joachim Löw aan scherpte en geluk voor het doel. Neuer vindt daarom dat Duitsland de uitschakeling aan zichzelf te wijten heeft.

"De penalty vlak voor rust was natuurlijk cruciaal, maar we hebben een hele helft gehad om op gelijke hoogte te komen. We kregen kansen, maar pakten ze niet. Frankrijk deed dat wel. Dat is het enige wat we onszelf kunnen verwijten."

Bondscoach Löw kon zijn ploeg na de uitschakeling tegen Frankrijk niks kwalijk nemen. "We zijn nu allemaal enorm teleurgesteld. Het doet pijn dat we nu zijn uitgeschakeld, maar toch hebben we een goed toernooi gespeeld."

"Ook in de halve finale hebben we gedomineerd", vervolgde Löw, die twee jaar geleden nog wereldkampioen werd met Duitsland. "We speelden met passie, kracht, moed en vertrouwen. Maar we slaagden er maar niet in te scoren. Ik kan dat niemand kwalijk nemen. Soms gebeurt zoiets."

Tip de redactie