Boksen

Fury en Klitschko boksen op 29 oktober alsnog om wereldtitel

Wereldkampioen zwaargewicht Tyson Fury heeft een nieuwe datum bekendgemaakt voor zijn rematch tegen Wladimir Klitschko. De revanche van de titelstrijd van november vorig jaar wordt op 29 oktober gehouden in Manchester.

Dat maakte de 27-jarige Brit donderdag bekend op Twitter​. Aanvankelijk zou komende zaterdag om de wereldtitel worden gevochten, maar Fury vroeg uitstel wegens een enkelblessure.

"Zestien weken tot ik Klitschko het licht uit de ogen sla. Ik kan niet wachten", luidde de boodschap van Fury aan het adres van de 40-jarige Oekraïener.

De manager van Klitschko, Bernd Bönte, wilde de datum donderdag nog niet bevestigen. "We zijn nog in gesprek. Er staat nog niets vast."

De twee zijn geen vrienden. Fury onttroonde Klitschko vorig jaar in Düsseldorf als wereldkampioen bij de zwaargewichten. De Britse uitdager versloeg 'Dr. Steelhammer' op punten.

Fury staat bekend om zijn provocaties, binnen en buiten de ring. Klitschko riep vorige maand op Fury te schorsen wegens diens controversiële uitspraken over vrouwen, homo's en Joden. "Hij klonk toen net als Hitler. Die man is een imbeciel."

Tip de redactie