Voetbal

Van de Beek en De Jong verkiezen Ajax boven jeugd-EK

Donny van Beek en Frenkie de Jong maken geen deel uit van de definitieve selectie van Oranje onder-19 voor het EK in Duitsland. 

Het duo geeft de voorkeur aan de voorbereiding bij Ajax, meldt VI. Twee of drie dagen na de finale van het jeugd-EK speelt Ajax zijn eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League.

Zowel Van de Beek als De Jong hoopt op speeltijd bij Ajax. Ze vertolkten een belangrijke rol tijdens de kwalificatie voor het EK bij Oranje onder-19.

Bondscoach Aron Winter maakte donderdag zijn achttienkoppige selectie bekend. De Ajacieden Carel Eiting, Adbelhak Nouri en Gino Dekker gaan wel mee naar Duitsland. PSV is met zes spelers hofleverancier.

Timothy Fosu-Mensah van Manchester United ontbreekt in de definitieve selectie. 

Oranje onder-19 speelt in Groep B tegen Kroatië, Engeland en Frankrijk. De Kroaten zijn volgende week dinsdag om 12.00 uur de eerste tegenstander voor Nederland.

Selectie Oranje onder-19:

Doel: Yanick van Osch (PSV), Maarten Paes (NEC).

Achterhoede: Hidde ter Avest, Julian Lelieveld (FC Twente), Jurich Carolina (PSV),  Pablo Rosario (Almere City FC),  Calvin Verdonk (PEC Zwolle), Deyovaisio Zeefuik (Ajax).

Middenveld: Laros Duarte, Kenneth Paal (PSV), Carel Eiting, Abdelhak Nouri (Ajax), Jari Schuurman (Willem II), Michel Vlap (sc Heerenveen).

Aanval: Steven Bergwijn, Sam Lammers (PSV), Gino Dekker (Ajax), Dennis van der Heijden (ADO Den Haag).

Lees meer over:
Tip de redactie