Wielrennen

Poels maakt zich weinig zorgen om minder optreden in eerste bergrit

Wout Poels moest woensdag in de finale van de eerste bergrit van deze Tour de France al vroeg lossen, maar de belangrijke helper van titelverdediger Chris Froome is nog niet echt gealarmeerd.

"In de Tour van vorig jaar was ik ook niet super in de eerste bergrit, dus ik maak me niet heel veel zorgen", aldus Poels donderdag voor de start van de vlakke zesde etappe in Arpajon-sur-Cère.

"Movistar trok door op het eerste steile klimmetje van de finale en ik moest een kilometer voor de top passen. Er waren nog dertig man in de groep met favorieten en normaal hoor ik daar wel bij te zitten, maar ik kon niet harder omdat mijn benen vol liepen, zo simpel is het."

Poels kwam uiteindelijk als 79e over de streep in skistation Le Lioran, op bijna achttien minuten van winnaar Greg Van Avermaet en op een kleine dertien minuten van de groep met onder anderen Froome.

"Normaal gesproken moet ik de eerste bergrit even doorkomen. Hopelijk komt het goed aan het eind van deze week of anders volgende week. En de laatste week van deze Tour wordt ook nog heel zwaar", zegt Poels.

Sterke ploeg

De Limburger weet bovendien dat zijn Team Sky een zeer sterke ploeg naar Frankrijk heeft meegenomen. De Spaanse klimmer Mikel Landa kende ook een slechte dag, maar met Sergio Henao, Mikel Nieve en Geraint Thomas had kopman Froome nog drie ploeggenoten om zich heen in de groep met favorieten.

"En drie man is meer dan genoeg", stelt Poels. "Vorig jaar vingen we elkaar ook zo op. Misschien hebben zij later in de Tour wat mindere dagen en ben ik wat beter. Dat komt wel goed."

De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik kan zich vanaf vrijdag al revancheren wanneer het peloton de Pyreneeën intrek.

"Het zou wel handig zijn als ik vrijdag en zaterdag mijn klimmersbenen weer heb, want dat worden twee heel lastige ritten", glimlacht Poels. 

"Maar het belangrijkste is dat Chris gewoon goed rijdt, dat neemt ook wat stress weg bij de ploeg. Het is super om te zien dat Chris er weer staat."

Lees meer over:
Tip de redactie