Voetbal

Colombiaan Cassierra niet naar trainingskamp Ajax in Oostenrijk

Trainer Peter Bosz kan tijdens het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk niet beschikken over zijn nieuwe Colombiaanse spits Mateo Cassierra.

Het was de bedoeling dat Cassierra deze week in Mayrhofen zou aansluiten bij de Amsterdamse selectie, maar de afhandeling van het benodigde papierwerk laat wat langer op zich wachten.

De Colombiaan meldt zich komend weekeinde in Amsterdam en traint naar verwachting maandag voor de eerste keer mee.

Naast Cassierra ontbreekt ook de andere Colombiaanse aankoop van Ajax in Oostenrijk. Verdediger Davinson Sánchez krijgt van de clubleiding de tijd om de Copa Libertadores af te maken met Atlético Nacional.

De Colombiaanse club won woensdag in Brazilië het eerste duel met São Paulo in de halve finales met 2-0 en is dus hard op weg naar de eindstrijd. Pas na afloop van het toernooi sluit Sánchez aan bij Ajax.

Milik

Ajax nam de afgelopen dagen afscheid van Mike van der Hoorn (naar Swansea City) en Lucas Andersen (Grashopper). De kans is groot dat ook Arek Milik vertrekt.

De Poolse spits staat in de belangstelling van diverse clubs, vooral uit Italië. Milik geniet momenteel van vakantie na zijn deelname aan het EK. Voorlopig blijft onduidelijk of hij nog terugkeert in Amsterdam.

Klaas-Jan Huntelaar werd de afgelopen weken vaak genoemd als mogelijke opvolger van Milik, maar directeur Marc Overmars heeft een streep moeten zetten door de naam van de 32-jarige spits.

Huntelaar, 76-voudig international, blijft zeker nog een jaar bij Schalke 04. Het contract van Huntelaar in Gelsenkirchen loopt tot medio 2017 en hij wil onder de nieuwe trainer Markus Weinzierl voor zijn kans gaan.

Lees meer over:
Tip de redactie