Formule 1

Ricciardo zoekt verklaring voor betere prestaties van Verstappen

Daniel Ricciardo is op zoek naar een verklaring waarom hij tot nu toe altijd beter presteert in de kwalificatie dan Red Bull-teamgenoot Max Verstappen, terwijl de jonge Nederlander op zondag in de races doorgaans sterker voor de dag komt.

Sinds Verstappen in mei de overstap maakte van Toro Rosso naar Red Bull, is Ricciardo vijf keer op rij sneller geweest in de kwalificatie dan zijn teamgenoot. In de vijf races behaalde Verstappen 59 punten, tegenover 52 voor Ricciardo.

''We zoeken naar een verklaring'', zegt de Australiër tegen SkySports. ''We proberen uit te vinden of we te veel focussen op de zaterdagen en niet genoeg vooruit kijken naar zondag.''

''Volgens mij is dat niet het geval'', stelt de 27-jarige Ricciardo. ''Maar met de manier waarop de Formule 1 tegenwoordig werkt, vooral met de banden, kan een klein verschil met de afstelling al een flink gevolg hebben tijdens de race op zondag.''

Silverstone

Afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Oostenrijk wist Ricciardo voor het eerst sinds zeven races niet op een lagere positie te finishen dan zijn startplek. De Australiër ging als vijfde van start en finishte ook op die plek. 

Die prestatie staat in schril contract met Max Verstappen, die op de Red Bull Ring een achtste startplek omzette in een tweede plaats.

Komend weekend staat op het circuit van Silverstone de Britse GP op het programma. Vrijdag zijn de eerste trainingen, de race begint zondag om 14.00 uur.

Ricciardo kijkt vol vertrouwen uit naar komend weekend. ''Met onze auto zouden we dit jaar op Silverstone erg competetief moeten zijn. Ik denk dat het erg close wordt met Ferrari, dus dat is een mooi vooruitzicht. Ik hou ervan om op dit circuit te racen.''

Tip de redactie