AZ heeft woensdag de oefenwedstrijd tegen de Polderse Selectie met grote cijfers gewonnen. De Alkmaarders zegevierden mede dankzij twee treffers van Vincent Janssen met 9-0 in Anna Paulowna.

Janssen kwam alleen in de eerste helft in actie en was verantwoordelijk voor de 1-0 en 3-0.

De 22-jarige spits staat in de concrete belangstelling van Tottenham Hotspur, dat achttien miljoen euro zou hebben geboden op de international van Oranje.

AZ verlangt echter meer geld van de Spurs voor Janssen, die daarover uitermate teleurgesteld is en naar verluidt overweegt om naar de rechter te stappen.

AZ trok woensdag in de persoon van Wout Weghorst al een mogelijke vervanger aan voor Janssen. De van Heracles Almelo overgekomen aanvalsleider keek woensdagavond vanaf de tribune naar zijn nieuwe ploeggenoten.

Ron Vlaar en Guus Til zorgden voor een 4-0 ruststand tegen de Polderse Selectie, waarna Robert Mühren (drie keer), Dabney dos Santos en Ferdy Druijf de negenklapper voltooiden. Zowel Til als Druijf scoorde zijn eerste doelpunt in het shirt van AZ.

FC Twente verloor in Mariënberg met 1-0 van het Deense FC Nordsjaelland. NEC ging in Groesbeek met dezelfde cijfers onderuit tegen Steaua Boekarest uit Roemenië.