De Argentijnse voetbalbond moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Gerardo Martino is dinsdag opgestapt omdat hij zich niet kan vinden in het beleid van de nationale voetbalbond AFA.

Martino ergert zich aan het feit dat het benoemen van nieuwe bestuurders in de bond lang op zich laat wachten en de moeizame manier waarop de ploeg voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro wordt samengesteld.

Ook alle andere leden van de technische staf vertrekken, zo staat in een door Martino uitgegeven verklaring.

Onder leiding van Martino, de voormalige oefenmeester van FC Barcelona, verloor Argentinië ruim een week geleden de finale van de Copa America na penalty's tegen Chili.

Messi

Martino is bondscoach sinds augustus 2014. De 53-jarige trainer volgde destijds Alejandro Sabella op na de verloren WK-finale tegen Duitsland.

Na afloop van de de verloren eindstrijd van de Copa America kondigde aanvoerder Lionel Messi al aan een punt achter zijn interlandcarrière te zetten. Ook Sergio Agüero zou overwegen te stoppen bij de nationale ploeg.

Wie Argentinië naar het WK van 2018 in Rusland moet loodsen, is nog onduidelijk. In het kwalificatietoernooi staat Argentinië na zes speelronden op de derde plaats met elf punten, twee minder dan Uruguay en Ecuador.