PSV kan aanstaande vrijdag toch een oefenwedstrijd afwerken tegen Queens Park Rangers. De vriendschappelijke ontmoeting tussen de landskampioen en de ploeg van Jerrel Hasselbaink wordt op een geheime locatie en achter gesloten deuren gespeeld.

​Het duel zou aanvankelijk afgewerkt worden op het veld van de Gelderse amateurclub RKSV Driel, maar daarvoor werd geen vergunning verstrekt door burgemeester Toon van Asseldonk.

Uit angst voor supportersrellen besloot Van Asseldonk, die signalen had opgevangen dat de harde kern van PSV de orde dreigde te verstoren, om de oefenwedstrijd geen doorgang te laten vinden. De veiligheid van de bezoekers kon niet gegarandeerd worden, zei een woordvoerder van de gemeente vorige week woensdag.

QPR speelt sinds de degradatie in 2015 in het Championship, het tweede niveau in Engeland. De Londenaren van Hasselbaink oefenden disndag al tegen RKC Waalwijk (1-1) en hebben ook nog een oefenwedstrijd in Veendam gepland tegen FC Groningen.

PSV en Queens Park Rangers zenden de wedstrijd via een livestream uit op hun websites. Afgelopen zaterdag werkte de ploeg van trainer Phillip Cocu de eerste oefenwedstrijd van het seizoen af. De Eindhovenaren toonden zich met 3-1 te sterk voor amateurclub VV Dongen.