José Mourinho wil Manchester United op vier posities versterken. Dat zei de nieuwe manager dinsdag tijdens zijn eerste persconferentie op Old Trafford.

"We hebben vier prioriteiten, vier verschillende posities'', zei de opvolger van Louis van Gaal. Manchester United versterkte zich deze transferzomer al met spits Zlatan Ibrahimovic, middenvelder Henrikh Mkhitaryan en verdediger Eric Bailly.

Het is onduidelijk wat de vierde positie is waar Mourinho zijn team wil versterken. ''Ik ben een manager die specialisten in zijn team wil, geen multifunctionele spelers. Tot we die vierde speler binnen hebben, zal hier hard gewerkt moeten worden.''

De 53-jarige manager gaf zichzelf tijdens eerdere persconferenties bij Chelsea de bijnamen 'The Special One' en 'The Happy One'. Mourinho weigerde zichzelf een dergelijke bijnaam op te spelden tijdens zijn eerste persconferentie als manager van Manchester United.

Mourinho noemde het 'een dappere beslissing' van voormalig assistent-trainer Ryan Giggs om te vertrekken bij Manchester United. ''De baan die Ryan wilde, werd door de club aan mij gegeven. Hij kon hier niet de job krijgen die hij wilde en dan is het een goede keuze om ergens anders te gaan kijken.''

Oefentournee

In aanloop naar het nieuwe seizoen speelt Manchester United vriendschappelijke wedstrijden tegen Borussia Dortmund, Manchester City (In China) en Galatasaray (in Zweden).

Video: José Mourinho wil Manchester United op vier posities versterken