Lewis Hamilton wil gewoon voor de overwinning kunnen rijden, zonder teamorders van Mercedes. 

De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 vocht zondag in de Grote Prijs van Oostenrijk een verbeten strijd uit met ploeggenoot Nico Rosberg, met een botsing in de laatste ronde als gevolg.

De woedende teambaas Toto Wolff heeft naar eigen zeggen schoon genoeg van de confrontaties tussen Hamilton en Rosberg en dreigt teamorders in te voeren.

''Laten we bidden dat het niet zo ver komt'', zei Hamilton in de aanloop naar zijn thuiswedstrijd, de Britse GP van komende zondag op Silverstone.

''Je kan tegen ons zeggen: niet bewegen. Dat zou vreselijk zijn. Voor mezelf, omdat ik van racen houd. En voor de fans, omdat het hen zou beroven van waar ze zoveel geld voor betalen. Die sparen het hele jaar om naar Silverstone te kunnen gaan of naar een andere wedstrijd. Ze willen een echte race zien met strijd, niet een wedstrijd die wordt beslist door teamorders.''

Hersenloos

Hamilton werd in Oostenrijk bij een aanval op de eerste plaats van Rosberg van de baan geduwd door de Duitser. De Mercedes-coureurs raakten elkaar daarbij, met een kapotte voorvleugel bij Rosberg als gevolg. De leider in het WK moest de winst aan Hamilton laten en viel zelf terug naar de vierde plek, achter Max Verstappen en Kimi Raikkonen.

'Hersenloos', zo noemde Wolff het geknok van Hamilton en Rosberg. De Mercedes-baas overweegt zijn coureurs nu te verbieden elkaar aan te vallen.

''De afgelopen drie jaar hebben we altijd mogen racen'', zei Hamilton. ''We rijden met dik 300 kilometer per uur over de baan, dan kan je toch niet verwachten dat we nooit een probleem hebben? Hopelijk mogen we gewoon strijd blijven leveren.''