Galatasaray doet er volgens zaakwaarnemer Guido Albers alles aan om zijn cliënt Wesley Sneijder deze zomer te kunnen verkopen.

"Galatasaray treitert Wesley weg", aldus Albers tegenover De Telegraaf. "Enkel en alleen om de transfersom van 7,5 miljoen euro te kunnen innen."

De 32-jarige middenvelder ontving volgens zijn zaakwaarnemer een ongebruikelijk hoge boete van 2,1 miljoen euro van de club voor de zeven gele kaarten die hij afgelopen seizoen kreeg.

De Turkse club stuurt volgens Albers aan op een conflict met Sneijder. "Natuurlijk accepteert Wesley die straf niet, maar het is jammer dat zo'n grote club zich hiertoe verlaagt", zei de zaakwaarnemer.

"Onze advocaat Cor Hellingman is inmiddels in contact met de Turkse bond en de internationale vereniging voor contractspelers FIFPRO getreden."

Nieuw contract

Sneijder tekende vorig jaar nog een nieuw contract dat hem voor hetzelfde salaris, zo'n 5 miljoen euro per jaar, tot medio 2018 aan Galatasaray verbindt. In het contract werd een vaste transfersom van 7,5 miljoen euro opgenomen.

"Kennelijk was het de club slechts daar om te doen", stelt Albers. "Om te voorkomen dat hij transfervrij zou vertrekken, want de salariskosten van Sneijder kunnen niet het probleem zijn. De club legde dinsdag met Hamit Altintop en Sabri Sarioglu twee spelers vast voor vier miljoen euro per jaar."

Sneijder, die sinds 2013 in Istanbul speelt, laat zich volgens zijn zaakwaarnemer niet wegpesten. "Zeker niet als het doel is om het vertrek goed te laten landen bij de fans, die Wesley nog steeds op handen dragen. Als hij een transfer maakt, is dat omdat hij dat zelf wil. Maar in principe wil hij zijn contract gewoon uitdienen."

Galatasaray, waar de Nederlander Jan Olde Riekerink sinds eind vorig seizoen trainer is, heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen van Albers.