Kiki Bertens en Jean-Julien Rojer zijn er maandag niet in geslaagd om in het gemengd dubbelspel de achtste finale te bereiken op Wimbledon.

Het olympische duo werd in de tweede ronde uitgeschakeld door de Oostenrijker Oliver Marach en de Letse Jelena Ostapenko: 4-6, 7-6 (5) en 6-4.

Bertens en Rojer deden mee aan het gemengd dubbelspel in Londen om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen over een maand. Ook in Rio vormen ze immers een duo.

Het was het eerste duel voor de Nederlanders in het gemengd dubbelspel dit toernooi. In de eerste ronde kregen Bertens en Rojer een bye.

Bertens, nummer 28 van de wereld en halve finaliste op Roland Garros, was in het enkelspel al klaar na verlies in de derde ronde tegen Simona Halep, nummer vijf van de wereld.

Rojer won vorig jaar het mannendubbelspel op Wimbledon samen met de Roemeen Horia Tecau, maar het duo werd dit jaar al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Middelkoop

Ook Matwé Middelkoop is er maandag niet in geslaagd de achtste finale te bereiken in het gemengd dubbelspel.

De Nederlandse tennisser verloor met zijn Georgische dubbelpartner Oksana Kalashnikova in de tweede ronde van het als vijfde geplaatste duo Nenad Zimonjic uit Servië en Yung-Jan Chan uit Taiwan: 7-5 en 6-1.

In het mannendubbelspel was Middelkoop met Wesley Koolhof ook in de tweede ronde uitgeschakeld.