Tom Dumoulin had maandag geen goed woord over voor de derde etappe van de Tour de France. Met 223,5 kilometer was de vlakke rit naar Angers bijzonder lang en traag, tot ergernis van de renner van Giant-Alpecin.

"Het is heel lang supersaai geweest en morgen zal dat weer zo zijn. Waarom zou iemand een kleine 230 kilometer voorop rijden als je weet dat je op het laatste moment toch wordt ingehaald?", aldus Dumoulin na afloop tegen de NOS.

De Fransmannen Thomas Voeckler en Armindo Fonceca reden vrijwel de hele etappe voorop, maar werden acht kilometer voor de finish ingerekend. Mark Cavendish trok uiteindelijk aan het langste eind na een massasprint. 

Saaier

Dumoulin vreest dat de etappe van dinsdag nog saaier gaat worden dan die van maandag. "Het zou kunnen dat er morgen niemand gaat aanvallen en dat we een rit van zeven of acht uur gaan krijgen", zei de 25-jarige Limburger.

"Überhaupt ben ik van mening dat zulke ritten niet meer thuishoren in grote rondes. Dat is echt voor niemand leuk. Waarom zouden we ruim 200 kilometer vlak rijden? Hier heeft de organisatie niemand plezier mee gedaan." 

"In de finale kwam mijn energie er nog uit, maar een rit van boven de 200 kilometer is niet meer van deze tijd. Voor een klassieker mag het van mij, maar voor een grote ronde zie ik het nut er niet van in", besloot Dumoulin.