Gareth Bale benadrukt dat de halve finale op het EK tussen Wales en Portugal niet moet worden gezien als een strijd tussen hem en Cristiano Ronaldo.

"Het gaat niet om twee spelers, maar om twee landen. Dat moet iedereen toch weten", aldus Bale maandag op de persconferentie in aanloop naar het duel van woensdag in Lyon. 

Wales bereikte de halve finale door België uit te schakelen, terwijl Portugal na stafschoppen te sterk was voor Polen. Sindsdien gaat het vooral om de aanstaande ontmoeting tussen Bale en Ronaldo, teamgenoten bij Real Madrid.

Op de persconferentie in aanloop naar de halve eindstrijd ging het vooral over de onderlinge relatie tussen de twee sterspelers. Bale ontkent dat hij een slechte verstandhouding zou hebben met Ronaldo.

"We kunnen goed met elkaar opschieten in Madrid en genieten als we samen in het veld staan. Ronaldo is een fantasische speler en iedereen kent zijn kwaliteiten. We zullen geconcentreerd te werk moeten gaan in de halve finale."

Winnen

Hoewel EK-debutant Wales pas voor de eerste keer in de historie in een halve finale van een eindtoernooi staat, heeft Bale er vertrouwen in dat zijn ploeg het EK kan winnen. 

"Daar geloven we al in sinds de start van het toernooi. We kwamen hier niet voor een bijrol, maar om een opdracht te vervullen: het EK winnen. We zijn ver gekomen, maar we mogen nog niet over de halve finale heen kijken. Daar moeten we ons nu volledig op focussen."