Trainer Josep Guardiola wil komend seizoen bij Manchester City het publiek vermaken en jeugspelers inpassen, zo benadrukte hij zondag bij zijn presentatie in Manchester.

"Bij FC Barcelona en Bayern München heb ik me bewezen, nu wil ik me in Engeland laten zien. Fans moeten trots zijn op de manier waarop we spelen. Daarnaast zullen we moeten gaan winnen", aldus de 45-jarige Catalaan.

In februari werd al bekend dat Guardiola vanaf het nieuwe seizoen bij City aan de slag zou gaan. Hij tekende voor drie jaar bij de Engelse grootmacht. Zijn aflopende contract bij Bayern verlengde hij niet.

Als speler wilde Guardiola altijd in Engeland spelen. "Dat is niet gelukt, maar nu komt die droom als trainer uit. Ik wil de spelers en ploeg beter maken. Dat heeft tijd nodig. Maar tijd krijg je niet in de voetbalwereld."

Guardiola is in Manchester de opvolger van de 62-jarige Manuel Pellegrini. Onder leiding van de Chileen eindigde City afgelopen seizoen als vierde in de Premier League. In de Champions League was Real Madrid in de halve finales te sterk.

Jeugdspelers

Bij zijn presentatie benadrukte Guardiola dat hij ondanks de miljoenen die de voorbije jaren werden uitgegeven bij City ook jeugdspelers komend seizoen de kans gaat geven in het eerste elftal.

"Een belangrijke reden dat ik voor Manchester City gekozen heb, is dat ik weet hoe goed hier gewerkt wordt aan de jeugdopleiding. Ik vind het geweldig om te zien hoe talenten zich ontwikkelen. Deze club heeft het nodig dat er spelers uit eigen jeugd in het eerste staan."

Guardiola, die al Nolito (Celta de Vigo) en Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund) naar het Etihad Stadium haalde, sloot de komst van Lionel Messi naar Manchester City uit. "Messi hoort bij Barcelona. Daar moet hij blijven."