Mercedes-adviseur Niki Lauda heeft Nico Rosberg de schuld gegeven van de botsing met teamgenoot Lewis Hamilton in de slotronde zondag van de Grand Prix van Oostenrijk. 

De Duitse leider in de WK-stand liep zelf de grootste schade op en beëindigde de race met een kapotte auto op de vierde plaats. Hamilton won.

''Nico heeft uit alle macht geprobeerd met niet goed functionerende remmen een inhaalactie van Lewis te verhinderen. Hij is in principe de schuldige'', aldus Lauda.

Ook teambaas Toto Wolff was na de race op de Red Bull Ring, waar Max Verstappen knap tweede werd, boos over de actie van Rosberg.

"Het was een hersenloze actie. Nico's remmen waren op en hij heeft Lewis niet voldoende ruimte gegeven. Dit had niet mogen gebeuren en moeten we intern bespreken'', aldus Wolff.

Controle

Rosberg gaf wel toe dat zijn remmen niet meer optimaal werkten aan het einde van de race. ''Maar ik had eigenlijk alles onder controle en zat aan de binnenkant van de baan", vertelde de Duitser. 

"Het verraste me dat Lewis instuurde en mij raakte. Ik ben zeer ontdaan en ik zeg er liever niets meer over.''

De autosportfederatie FIA vond ook dat Rosberg schuldig was aan de botsing met Hamilton. De Duitser kreeg een paar uur na de race een tijdstraf van tien seconden en twee strafpunten op zijn superlicentie. 

De tijdstraf had geen gevolgen voor Rosberg, omdat hij meer dan tien seconden voorsprong had op Daniel Ricciardo, die als vijfde over de finish kwam.