Het EK zit er voor de Duitse spits Mario Gomez op. Ook Sami Khedira en Bastian Schweinsteiger zijn zaterdagavond niet ongeschonden uit de strijd gekomen in de kwartfinale tegen Italië.

De 29-jarige Khedira moest in Bordeaux al vroeg naar de kant. Hij greep na een duel naar zijn liesstreek en werd vervangen door Bastian Schweinsteiger.

Gomez (30) moest zich in de tweede helft laten wisselen met een hamstringblessure. Zonder Khedira en Gomez won Duitsland via strafschoppen.

''Het is erg bitter om in een cruciale fase van het toernooi sleutelspelers te missen'', zei bondscoach Joachim Löw zondag. ''Vooral voor Mario is dit heel vervelend. Hij heeft de ploeg erg geholpen op het EK.''

''We moeten de nieuwe situatie accepteren en oplossingen vinden. We hebben een sterke selectie. Ik heb het volste vertrouwen in alle spelers. Ik kijk uit naar de halve finale in Marseille.''

Hummels

Löw moet in die halve finale, waar Frankrijk of IJsland als tegenstander wacht, ook verdediger Mats Hummels missen. Hij kreeg tegen Italië zijn tweede gele kaart van het toernooi en is geschorst.

Bastian Schweinsteiger hield een knieblessure over aan de wedstrijd tegen Italië. Over de ernst daarvan bestaat nog onduidelijkheid. Hij kon de wedstrijd wel uitspelen.