Tom Dumoulin denkt dat het klimmetje zondag vlak voor de streep van de tweede etappe van de Tour de France niet zwaar genoeg is voor hem om een kans te hebben op de ritzege. Bauke Mollema wil met het oog op het klassement vooral geen tijd verliezen.

"Ik zal ervoor gaan, maar ik denk niet dat mijn kansen heel groot zijn", aldus Dumoulin bij de start in Saint-Lô.

Op anderhalve kilometer van de finish in Cherbourg-en-Cotentin ligt de top van een klimmetje van 1,9 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5 procent.

"We hebben de laatste klim bekeken en hij is niet echt lastig", zegt Dumoulin. "De eerste kilometer gaat over een brede weg en is maar 6 procent gemiddeld, dus ik verwacht niet dat daar veel zal gebeuren."

"Vervolgens gaan we linksaf en dan wordt het wel echt steil, maar dat is misschien maar vijfhonderd meter. Ik laat me graag verrassen, maar mannen als Michael Matthews en Peter Sagan kunnen overleven in de Amstel Gold Race en dit is makkelijker. En dat soort renners gaan mij wel kloppen in een sprintje bergop."

Geel

Dumoulin is vooral voor ritzeges en niet met klassementsambities naar de Tour gekomen, maar de Limburger kan wel een bijzondere reeks voorzetten als hij zondag het geel van Mark Cavendish afpakt. 

In de laatste twee grote rondes, de Vuelta a España van vorig jaar en de Giro d'Italia van dit jaar, reed hij namelijk al enkele dagen in de leiderstrui.

"Er ligt een kansje, dus die ga ik proberen te grijpen, maar ik verwacht niet in het geel te staan aan het eind van deze etappe."

Mollema

Mollema eindigde de laatste drie jaar in de top tien van de Tour en hij mikt ook dit jaar weer op een topklassering in het eindklassement. "Mijn belangrijkste doel voor vandaag is daarom om geen tijd te verliezen en ik heb er vertrouwen in dat dat gaat lukken", aldus de kopman van Trek-Segafredo.

Mollema denkt net als Dumoulin dat het slotklimmetje niet lastig genoeg is om iets te proberen voor de ritzege. 

"Het is een lastige finale, maar dat klimmetje is wel iets te kort voor mij. Er zijn veel sprinters die goed bergop rijden en mannen als Sagan en Greg Van Avermaet zijn een stuk explosiever dan ik."

Hectisch

Mollema zag zaterdag met Alberto Contador een concurrent voor het klassement al hard onderuit gaan. Zelf kwam hij de eerste dag van de Ronde van Frankrijk goed door.

"Het ging volgens plan. Ik zat de laatste vijftig kilometer de hele tijd goed van voren, alleen in de laatste kilometers ben ik bewust wat naar achteren gegaan omdat ik niet bij eventuele valpartijen wilde liggen. Dat is goed gegaan en zo hoop ik de komende dagen ook te overleven."

"Vandaag verwacht ik niet dat de wind een grote rol zal spelen, maar er zijn af en toe wel wat smalle wegen waar we op moeten passen en de finale zal natuurlijk hectisch zijn met dat klimmetje en een afdaling. We moeten dus opnieuw zorgen dat we een goede positie hebben."