TURIJN - Juventus is in de groep van Ajax in de Champions League vrijwel zeker van het bereiken van de volgende ronde. De Italianen versloegen dinsdag op eigen veld Bayern München, 1-0. Nedved maakte het enige doelpunt. Voor Juve betekende het de derde opeenvolgende zege, voor Bayern de eerste nederlaag.

Nedved, recentelijk gestopt als international van Tsjechië, toonde daarmee opnieuw zijn grote waarde voor Juve. Eerder in het Champions League-seizoen besliste hij al de wedstrijd tegen Ajax. De Oude Dame kan de schutter goed gebruiken, vooral nu spits Trezeguet wegens een schouderblessure enkele maanden langs de kant staat.

Onzeker

Bayern begon onzeker, waarschijnlijk een gevolg van de nederlaag (1-0) in eigen huis tegen Schalke '04 in de Bundesliga enkele dagen eerder. Coach Magath had twee wijzigingen aangebracht. Voor Deisler, wegens gezondheidsproblemen al teruggereisd naar München, en Hargreaves speelden Ze Roberto en de van enkele blessures herstelde Sagnol.

Het hielp niet veel. De beste kansen waren voor Juventus. Al in de openingsfase had Ibrahimovic de bal van dichtbij voor het inkoppen, maar van drie meter miste de voormalig Ajacied.

Vervolgens redde Kahn goed bij een schot van Del Piero, die op tijd was hersteld van een blessure aan de achillespees. Hij hield het een uur vol, om daarna te worden vervangen door Uruguayaans international Zalayeta.

Makaay

Eén kans kregen de Duitsers voor de rust en die was voor Makaay. De Nederlander, in het vorige internationale duel met Ajax drie keer scorend, strandde echter op Bufon in het Italiaanse doel. In de rebound kreeg Makaay nog een mogelijkheid, die maar net onschadelijk werd gemaakt door verdediger Cannavaro.

De beslissing viel een kwartier voor tijd. Ibrahimovic legde terug na een verre pass van Thuram. Nedved controleerde de bal en liet Kahn vervolgens kansloos. Kleine mogelijkheden van Makaay en Salihamidzic ten spijt bleef de gelijkmaker uit.