Novak Djokovic beaamde zaterdag na zijn verloren partij tegen Sam Querrey in de derde ronde op Wimbledon dat hij niet honderd procent fit was, maar de nummer één van de wereld wilde vooral zijn Amerikaanse tegenstander de credits geven.

De Serviër voelde zich niet erg goed tijdens zijn partij. "Niet echt. Maar het is nu niet het juiste moment om daarover te praten. Sam speelde op een ontzettend hoog niveau en hij verdiende het om te winnen."

"Ik moet Sam feliciteren. Hij speelde een verschrikkelijk goede wedstrijd. Hij serveerde enorm goed. Ik denk dat dat deel van zijn spel vandaag waanzinnig was. Hij maakte veel vrije punten op zijn eerste service. Ik werd door hem overpowered", aldus Djokovic.

De wedstrijd werd vrijdag bij een 2-0 stand in sets in het voordeel van Querrey gestaakt vanwege de hevige regenval, waardoor beide spelers een dag later opnieuw op de baan moesten verschijnen.

Djokovic knokte zich nog wel terug tot 2-1, maar kon uitschakeling uiteindelijk niet voorkomen: 6-7 (6), 1-6, 6-3 en 6-7 (5).

Grand Slam

De 29-jarige Serviër verspeelde bovendien zijn kansen om in één seizoen alle vier de Grand Slams op zijn naam te schrijven.

"Maar ik ben er wel in geslaagd om de vier voorgaande te winnen. Ik probeer me te concentreren op dat dan dat ik denk dat ik vandaag heb gefaald."

"Ik heb mijn kansen misschien gehad in de vierde set toen ik serveerde om een beslissende set af te dwingen. Ik stond op voorsprong in de tiebreak, maar ik raakte de bal niet zoals ik gewend ben. Ook dat is sport."