Hoewel België vrijdag door Wales verrassend werd uitgeschakeld in de kwartfinales van het EK, denkt bondscoach Marc Wilmots voorlopig niet aan opstappen.

"Over mijn toekomst doe ik nu geen uitspraken. Je mag dat nooit doen als iets nog zo vers is. We zullen wat rust nemen en tijd gebruiken om na te denken. Op dit moment denk ik niet aan stoppen", liet Wilmots gelijk na afloop van de wedstrijd aan Sporza weten.

"Vandaag is het niet gelukt, maar in vier jaar tijd hebben we wel goed gespeeld en mooi voetbal aan de wereld getoond. We haalden twee grote toernooien en bereikten telkens de kwartfinales, niet slecht toch."

De 3-1 nederlaag in Lille leidde tot een storm aan kritiek op Wilmots, onder anderen van doelman Thibaut Courtois die openlijk zijn vraagtekens zette bij de tactiek van de keuzeheer.

Automatismen

Wilmots weet de nederlaag echter aan de afwezigheid van Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen, waardoor de Belgen met een uiterst jong elftal aan de aftrap verschenen.

"De automatismen ontbraken daardoor. Of er te weinig op getraind is? Je kunt natuurlijk niet voorspellen dat Vertonghen in de laatste minuut van de laatste training uitvalt", aldus Wilmots.

"De onervarenheid speelde ons parten, ik denk dat we hier met de jongste ploeg speelden. En automatismen en een goeie communicatie bouw je niet op een dag. Ik ben ook geen tovenaar."

Schrik

Wilmots kon zich dan ook niet vinden in de woorden van Courtois. "Thibaut had een moeilijk seizoen en hoopte op de titel. Die droom is nu weg en dan ben je teleurgesteld. Maar je moet niet alles weggooien. De tactiek zat juist, want onze eerste 25 minuten waren goed. Daarna gaan we te diep terugvallen, al bleef ik maar roepen. Misschien hadden we schrik om te veel ruimte weg te geven."

"Wales is ook echt wel een goeie ploeg, zwaar onderschat en heel effectief. Er is een reden waarom ze zo ver zijn geraakt."