Max Verstappen was vrijdag ondanks het tumultueuze verloop "behoorlijk tevreden" over de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Oostenrijk.

De 18-jarige coureur van Red Bull Racing klokte 's ochtends de achtste tijd en moest 's middags genoegen nemen met de zevende tijd. Tijdens de eerste oefensessie eindigde hij in de grindbak. 

"De auto voelt goed aan en het tempo is goed, dus we staan er prima voor", aldus Verstappen op zijn eigen website.

Na een uur en 21 ronden reed Verstappen over de gele kerbstones en schoot hij van de baan in bocht 6. Daarbij brak bovendien de ophanging van het rechtervoorwiel van zijn Red Bull.

"Ik snap dat we de baanlimieten niet mogen overschrijden, maar dan kunnen ze er beter een muur neerzetten", zei Verstappen over de hoge kerbstones op de Red Bull Ring. 

"Nu heb ik door die kerbstones twee voorvleugels en mijn voorwielophanging kapot gereden. De kerbs zijn naar mijn idee te hoog, al is duidelijk dat ik ze had moeten proberen te vermijden. Desondanks ben ik behoorlijk tevreden over vandaag."

Mercedes

Op de persconferentie na afloop van de tweede vrije training ging de Nederlander ook nog even in op het verschil met de top van het veld, dat slechts 0,7 seconden bedroeg. WK-leider Nico Rosberg van Mercedes was tot twee keer toe de snelste in Oostenrijk. 

"Ik had niet verwacht dat we zo dichtbij zouden komen. Al kan Mercedes waarschijnlijk nog wel sneller. Wat er mogelijk is tijdens de race vind ik nog lastig te zeggen. Maar we zitten er goed bij", besloot Verstappen.

Zaterdag om 11.00 uur staat de derde vrije training op het programma en de kwalificatie volgt drie uur later. De race op zondag begint om 14.00 uur.