De organisatie van Wimbledon heeft vrijdagavond besloten om komende zondag wedstrijden te laten spelen in verband met de hevige regen die de spelers momenteel ondervinden.

Eerder op de dag liet de organisatie al weten dat te overwegen. Vanwege het noodweer van deze week heeft het schema van het Londense Grand Slam-toernooi een flinke achterstand opgelopen.

Zowel bij de mannen als de vrouwen moeten nog partijen uit de tweede ronde worden afgewerkt. Om de opgelopen achterstand te kunnen inhalen, besloot de organisatie om te breken met de traditie om op de middelste zondag niet te spelen.

Kiki Bertens zou vrijdag in de derde ronde in actie komen tegen de Roemeense Simona Halep, maar door de vele regenbuien kwamen beide speelsters de baan niet op. Waarschijnlijk wordt hun partij voor zaterdag op het programma gezet.

Veel partijen werden vrijdag onderbroken. Ook titelverdediger Novak Djokovic kon zijn wedstrijd niet afmaken. Dat kwam de Serviër niet slecht uit, want hij stond tegen de Amerikaan Sam Querrey met 2-0 achter in sets.