Neymar heeft zijn contract bij FC Barcelona verlengd tot medio 2021, zo heeft de Catalaanse club vrijdag bekendgemaakt.

Zijn vorige verbintenis liep in 2018 af. In het nieuwe contract van de Braziliaanse aanvaller is een transferclausule van 200 miljoen euro opgenomen. Na een jaar loopt dat vastgestelde bedrag op naar 222 miljoen.

In de drie jaar daarna moeten eventuele geïnteresseerde clubs 250 miljoen euro neertellen om Neymar over te nemen van FC Barcelona.

Clubvoorzitter Josep Maria Bartomeu van de kampioen van Spanje vertelde donderdag op een persconferentie al dat de contractverlenging aanstaande was.

Messi

Barcelona zou ook op het punt staan om de contracten van de Argentijnen Lionel Messi en Javier Mascherano te verlengen. Het contract van Messi loopt nog twee jaar door. "We zijn er druk mee bezig", aldus Bartomeu donderdag. "Datzelfde geldt voor andere spelers die we graag hier houden. Zij verdienen een nieuw contract."

Neymar, die tot nu toe zeventig interlands speelde, verruilde Santos in 2013 voor FC Barcelona. In 141 wedstrijden voor de 'Blaugranas' zorgde hij voor 85 treffers.

Bij de verkiezing van Wereldvoetballer van het Jaar 2015 eindigde Neymar op de derde plaats, achter ploeggenoot Messi en Cristiano Ronaldo. Komende maand is de aanvaller actief op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Hij hoopt het gastland naar de eerste gouden medaille in de historie te leiden.