Kiki Bertens kan zich vrijdag bij de laatste zestien tennissters in het vrouwenenkelspel voegen op Wimbledon. De Nederlandse moet dan wel zien af te rekenen met de Roemeense nummer vijf van de wereld Simona Halep.

De 24-jarige Halep haalde in 2014 al eens de halve finales op Wimbledon. Daarin verloor ze van de Canadese Eugenie Bouchard. Vorig jaar ging Halep al in de eerste ronde onderuit op het Grand Slam-toernooi in Londen.

Bertens en Halep speelden pas twee keer eerder tegen elkaar. In 2010 was Halep op het Belgische hardcourt in Torhout de beste, twee jaar later in het Marokkaanse Fes ging de winst op het gravel naar de Westlandse.

Bertens en Halep moeten vrijdag wel geduld hebben. Ze staan ingedeeld in de vierde partij van de dag op baan 2. Daarvoor staan eerst twee mannenwedstrijden en een vrouwenpartij op het programma.

Donderdag bereikte de 24-jarige Wateringse, die onlangs doordrong tot de halve finales op Roland Garros, voor het eerst in haar loopbaan de derde ronde in Londen door in twee sets te winnen van haar Duitse opponente Mona Barthel: 6-4, 6-4.

De laatste Nederlandse tennisster die behoorlijk succesvol was op Wimbledon was Michaëlla Krajicek. In 2007 ging zij in de kwartfinale in drie sets onderuit tegen de Française Marion Bartoli.