TRONDHEIM - Trainer Guus Hiddink van PSV weet woensdagavond pas vlak voor de uitwedstrijd in de Champions League tegen Rosenborg of hij over Alex kan beschikken. De Braziliaanse voorstopper kneusde tijdens de gestaakte wedstrijd tegen ADO Den Haag de grote teen van zijn rechtervoet. Hij sloeg de afsluitende training van de Eindhovenaren voor het duel in het Noorse Trondheim over.

Met in het achterhoofd de afwezigheid van de geblesseerde Ooijer hecht Hiddink groot belang aan het meespelen van Alex. "Hij is in korte tijd bijna onmisbaar geworden", aldus de oefenmeester.

"Mede dankzij hem hebben we al zes competitiewedstrijden geen doelpunt tegen gekregen. Ik dacht dat het wel meeviel met zijn teen. Jammer genoeg is het allemaal iets ernstiger dan ik dacht." Indien nodig is Cocu de logische vervanger van Alex centraal in de defensie. Vogel neemt in dat geval waarschijnlijk de positie van Cocu naast Van Bommel op het middenveld in. Park is helemaal van een enkelblessure hersteld.

Vermoedelijke opstelling PSV: Gomes; Lucius, Alex (Vogel), Bouma en Lee; Van Bommel, Cocu en De Jong; Park, Vennegoor of Hesselink en Farfan.