Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Tennis Bertens merkt dat ze in mentaal opzicht is gegroeid

Bertens concludeerde donderdag na het bereiken van de derde ronde op Wimbledon dat ze zich de laatste tijd goed heeft ontwikkeld. 
Door NU.nl

''Vooral in mentaal opzicht ben ik veranderd in vergelijking met een tijd terug. Ik raak niet zo snel meer in paniek en blijf rustig op de baan'', aldus de 24-jarige Wateringse na haar overwinning op Mona Barthel tegen FOX Sports.

Bertens rekende in twee sets af met haar Duitse opponente: 6-4 en 6-4. Ze nam een snelle voorsprong in de eerste set en gaf die in de loop van de wedstrijd niet meer uit handen. 

Voor Bertens, die een maand geleden op Roland Garros de halve finale bereikte, was het pas haar derde zege in twaalf ontmoetingen met Barthel. Ze merkt een verschil met vroeger.

Toon alleen het PlaatjeToon alleen het Plaatje
Bertens-Barthel in beeld
Bertens-Barthel in beeld

''Het is allemaal wat luchtiger geworden, ik kan nu ook genieten als de tegenstander een mooie bal slaat. Eerder zorgde dat juist voor frustratie. Als ik in paniek raak, ga ik alleen maar slechter tennissen.''

In de volgende ronde wacht vrijdag de als vijfde geplaatste Simona Halep. ''Het zal een lastige wedstrijd worden, maar ik ga mijn best weer doen", aldus Bertens, die de Roemeense één keer eerder wist te verslaan.

De Nederlandse is ingedeeld op baan twee en moet wachten tot drie partijen voor haar klaar zijn.


Lees meer over:

WimbledonKiki Bertens

Aanbevolen artikelen