Vertonghen mist rest van EK met België door enkelblessure

Jan Vertonghen moet de rest van het EK missen. De verdediger van België ging donderdagochtend tijdens de training door zijn enkel en heeft daarbij zijn enkelbanden gescheurd. 

Dat bevestigde bondscoach Marc Wilmots donderdagavond op een persconferentie. Vertonghen is naar verwachting zes tot acht weken uit de roulatie. 

De oud-Ajacied vloog wel mee naar Lille voor de voorbereiding op de kwartfinale tegen Wales, maar Vertonghen stapte het vliegtuig al uit op krukken. Zijn vervanger is Jordan Lukaku.

"Ik baal er heel erg van dat mijn EK voorbij is'', liet Vertonghen weten via Twitter. "Ik wens mijn teamgenoten veel succes voor de rest van het toernooi."

De blessure van Vertonghen is een aderlating voor de Belgische bondscoach Marc Wilmots, die ook oud-Ajacied Thomas Vermaelen moet missen vanwege een schorsing.

Lukaku

Vermaelens plek in het hart van de defensie, naast Toby Alderweireld, zou worden overgenomen door Vertonghen. Nu moet Wilmots opnieuw gaan puzzelen om zijn achterste linie compleet te maken.

Aanvoerder Eden Hazard sloot wel weer aan bij de groepstraining. De aanvoerder van de 'Rode Duivels' ontbrak de afgelopen twee dagen op het veld, vanwege de dijbeenblessure die hij had overgehouden aan de confrontatie met Hongarije (4-0). 

''Ik voel me goed. En we hebben nog 24 uur tot de wedstrijd'', zei de spelmaker van Chelsea donderdag in het stadion van Lille.

Tip de redactie