Voetbal

Neymar gaat contract verlengen bij FC Barcelona

Neymar zet binnenkort zijn handtekening onder een nieuw vijfjarig contract bij Barcelona. Dat vertelde voorzitter Josep Maria Bartomeu van de kampioen van Spanje donderdag op een persconferentie. 

''Het is normaal dat clubs hem willen hebben, maar hij blijft gewoon hier'', stelde de preses. De Braziliaan bevestigde dat donderdagavond op Twitter. ''Heel blij dat ik mijn droom mag vervolgen'', schreef hij.

Neymar werd de afgelopen weken nadrukkelijk in verband gebracht met Paris Saint-Germain en Manchester United. Bij de kampioen van Frankrijk zou hij maar liefst 30 miljoen euro per jaar kunnen verdienen.

De 24-jarige Braziliaan speelde de afgelopen drie jaar voor Barcelona. Hij maakte vorig seizoen 31 doelpunten in 48 wedstrijden. Zijn huidige verbintenis loopt in de zomer van 2018 af.

Neymar mist de start van het seizoen bij Barcelona omdat hij Brazilië aan de olympische titel wil helpen.

Barcelona zou ook op het punt staan om de contracten van de Argentijnen Lionel Messi en Javier Mascherano te verlengen. Het contract van Messi loopt nog twee jaar door. ''We zijn er druk mee bezig'', aldus Bartomeu. ''Datzelfde geldt voor andere spelers die we graag hier houden. Zij verdienen een nieuw contract.''

Lees meer over:
Tip de redactie