Voetbal

Burgemeester verbiedt oefenduel tussen PSV en Queens Park Rangers

PSV kan op vrijdag 8 juli niet oefenen tegen Queens Park Rangers op het veld van de Gelderse amateurclub RKSV Driel. 

Burgemeester Toon van Asseldonk wil geen vergunning geven voor de wedstrijd omdat er signalen zouden zijn dat de harde kern van PSV de orde dreigt te verstoren.

De veiligheid van de bezoekers kan niet gegarandeerd worden, zei een woordvoerder van de gemeente woensdagavond.

PSV is verrast door het bericht. "PSV was op de hoogte van de onrust rondom de oefenwedstrijd, maar nader onderzoek door de veiligheidsdiensten van PSV en QPR leverde zowel in Nederland als in Engeland geen enkele bevestiging op van op handen zijnde ongeregeldheden", zo vertelt een woordvoerder van de Eindhovenaren.

De regerend landskampioen heeft ook geen enkele officiële mededeling vanuit Driel gehad. Mocht die alsnog komen dan gaat PSV op zoek naar een andere locatie voor de oefenwedstrijd.

Dongen

QPR speelt sinds de degradatie in 2015 in het Championship, het tweede niveau in Engeland. De club van trainer Jerrel Hasselbaink komt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een paar dagen naar Nederland en heeft ook nog een oefenwedstrijd in Veendam gepland tegen FC Groningen.

PSV werkte maandag de eerste training af in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Internationals als Luuk de Jong en Jetro Willems ontbraken nog omdat zij na het Eredivisieseizoen in actie kwamen met Oranje.

Het eerste oefenduel van de ploeg van trainer Phillip Cocu is op 2 juli tegen vv Dongen. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De Biezen in Dongen.

Lees meer over:
Tip de redactie