Voetbal

Milik zegt kalm te blijven ondanks uitblijven nieuwe goals op EK

Arek Milik zegt zich niet druk te maken over het feit dat hij al drie wedstrijden op EK niet gescoord heeft voor Polen.

"Ik blijf kalm. Ik weet dat ik kan scoren. Het maakt me niet uit wat er op internet gezegd wordt", aldus Milik woensdag op de persconferentie van Polen in de aanloop naar de kwartfinale van donderdag tegen Portugal.

De 22-jarige Ajax-spits was in de eerste groepswedstrijd tegen Noord-Ierland trefzeker, waarna hij in de daaropvolgende duels behoorlijk wat kansen onbenut liet.

"Ik doe gewoon mijn best op het veld en voer de tactiek van de coach uit. De volgende wedstrijd is een nieuw hoofdstuk", vervolgde Milik, die donderdag in Marseille historie kan schrijven met Polen door voor het eerst de halve finales op een EK te bereiken. Dat zorgt volgens hem echter niet voor extra spanning.

"We voelen geen extra druk. We willen elke wedstrijd ons best doen en dat zal donderdag ook zo zijn."

Lewandowski

Milik vormt tegen Portugal normaal gesproken weer de Poolse aanval met Bayern München-spits Robert Lewandowski, die op het EK nog niet wist te scoren. De Poolse bondscoach Adam Nawalka wilde woensdag echter nog niks zeggen over zijn opstelling.

"De ploeg is klaar voor morgen. We beslissen op de dag voor de wedstrijd over de opstelling, maar vertellen dat als eerste tegen de spelers."

Nawalka herhaalde dat hij tevreden is over zijn aanvoerder Lewandowski, ondanks het uitblijven van doelpunten. "Hij is de beste nummer 9 van de wereld. Hij is zeer belangrijk voor onze ploeg. Hij is in goede vorm. Laten we hopen dat hij donderdag weer belangrijk voor ons kan zijn."

Tip de redactie