Wielrennen

Quintana denkt dat hij na drie gewonnen koersen klaar is voor Tour

Nairo Quintana wil dit jaar opnieuw een gooi doen naar de eindzege in de Tour de France, nadat hij in de afgelopen drie jaar twee keer genoegen moest nemen met de tweede plaats achter winnaar Chris Froome.

Volgens de 26-jarige Colombiaan heeft hij zich voor deze editie beter voorbereid dan ooit. "Ik ben rijper en rustiger en ik weet me gesteund door een sterk team dat me op alle manieren zal helpen", stelt de kopman van Movistar.

Quintana heeft zich de afgelopen maanden goed laten zien, met eindzeges in drie hoog aangeschreven etappekoersen: de Ronde van Cataloniƫ, de Ronde van Romandiƫ en de Route du Sud.

We hebben wel duizend dingen aangepast in de voorbereiding en allemaal ten goede, dat heb ik wel bewezen door drie rondes winnen. Het team voelt ook beter aan wat ik nodig heb", aldus de Colombiaan, die in 2014 de Giro d'Italia won.

De klimmer kijkt deze Tour vooral uit naar de etappes met aankomst bergop. "Andorra, de Mont Ventoux en dan natuurlijk Morzine, dat zijn beklimmingen die mij liggen en waar ik kan toeslaan."

Quintana krijgt in Frankrijk hulp van onder anderen Alejandro Valverde. Aanstaande zaterdag gaat de 103e editie van de Tour van start met een relatief vlakke rit over 188 kilometer van Mont Saint-Michel naar Utah Beach.

Lees meer over:
Tip de redactie