Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Novak Djokovic

Tennis Djokovic en Federer zonder setverlies naar derde ronde Wimbedon

Novak Djokovic en Roger Federer hebben zich woensdag zonder setverlies geplaatst voor de derde ronde van Wimbledon. 
Door NU.nl/ANP

Djokovic was met 6-4, 6-3 en 7-6 (5) te sterk voor Adrian Mannarino. De Serviër kende alleen in de derde set wat problemen met de 28-jarige Fransman, die de nummer 55 van de wereld is.

De Serviër nam in die set een break voorsprong en serveerde op 5-4 voor de winst, maar Mannarino won de game en dwong een tiebreak af.

In de tiebreak trok de nummer één van de wereld alsnog aan het langste eind op zijn tweede matchpoint.

In de derde ronde neemt Djokovic het op tegen de winnaar van de partij tussen de Braziliaan Thomaz Bellucci en de als 28e geplaatste Amerikaan Sam Querrey.

De zeges van Federer en Djokovic in beeld

Federer

Federer maakte woensdag een eind aan het tennissprookje van Marcus Willis, de nummer 772 van de wereld, die verrassend wist door te dringen tot de tweede ronde. De Zwitser gunde de Brit slechts zeven games: 6-0, 6-3, en 6-4.

Willis bereikte het hoofdschema na in totaal zes kwalificatieronden. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi zorgde hij voor een sensatie door ook de Litouwer Ricardis Berankis opzij te zetten in drie sets.

De 25-jarige debutant stapte woensdag met een grote lach op het gezicht het centre court van het Grand Slam-toernooi op.

Tegenstand

Willis, die zijn geld vooral verdient als tennisleraar, bood knap tegenstand en bleef zelfs lachen nadat hij in de eerste set compleet was afgedroogd. Aan het begin van de tweede set verdiende hij een ovatie van het publiek door zijn eerste game te winnen.

De derde set ging zowaar gelijk op tot 4-4, maar toen maakte de zevenvoudig eindwinnaar snel aan alle Britse illusies snel een einde.

In de derde ronde neemt Federer het op tegen de winnaar van de partij tussen de Brit Daniel Evans en de Oekraïner Alexandr Dolgopolov, die als dertigste geplaatste is.


Lees meer over:

Roger FedererNovak DjokovicWimbledon

Aanbevolen artikelen