Voetbal

Bruma doorstaat medische keuring bij VfL Wolfsburg

De transfer van Jeffrey Bruma van PSV naar VfL Wolfsburg is officieel afgerond, zo maakten beide clubs dinsdag bekend.

Bruma gaat een contract voor vijf jaar tekenen bij de nummer acht van de Bundesliga, afgelopen seizoen nog tegenstander van PSV in de groepsfase van de Champions League.

De verdediger, die de afgelopen drie jaar bij PSV speelde, doorstond dinsdag de medische keuring bij Wolfsburg. PSV en de Duitsers bereikten afgelopen weekend al een akkoord over de transfer.

Bruma wordt begin volgende week officieel gepresenteerd in Wolfsburg. Volgens Duitse media zou de club ongeveer 15 miljoen euro betalen voor de negentienvoudig international.

"Het was een heel moeilijke keuze om weg te gaan, maar ik heb het toch gedaan om mezelf op een hoger niveau weer door te ontwikkelen", verklaart de Rotterdammer zijn overstap in een videoboodschap aan de PSV-fans op Twitter.

Met twee kampioenschappen en het overleven van de groepsfase van de Champions League beleefde de dankbare Bruma naar eigen zeggen "drie topjaren" in Eindhoven. "Hopelijk zien we elkaar in de toekomst weer, dat zou helemaal top zijn."

129 wedstrijden

De 24-jarige verdediger speelde in totaal 129 wedstrijden voor PSV en scoorde daarin zeven keer. Hij was eerder in de Bundesliga actief voor Hamburger SV, dat hem van 2011 tot 2013 huurde van Chelsea.

Als vervanger van Bruma heeft PSV Nicolas Lombaerts op het oog. De 31-jarige Belg staat nog tot medio 2017 onder contract bij het Russische Zenit.

Lees meer over:
Tip de redactie