Voetbal

Elia verlengt contract bij Feyenoord tot medio 2018

Eljero Elia heeft zijn contract bij Feyenoord verlengd. De aanvaller tekent bij tot medio 2018. 

Het vorige contract van Elia liep tot 2017.

"Zijn inbreng is van grote waarde geweest voor ons en we zijn daarom erg blij dat we hem langer aan Feyenoord hebben kunnen binden", aldus technisch directeur Martin van Geel op de officiële website van de club.

"Met zijn kwaliteiten en ervaring hebben we Eljero er graag bij, zeker met het oog op de Europese wedstrijden van komend seizoen."

Vorig jaar zomer maakte Elia de overstap van Werder Bremen naar Feyenoord. In zijn eerste seizoen in Rotterdam kwam hij tot 31 wedstrijden waarin hij acht keer trefzeker was.

Vijfde basiskracht

De 29-jarige Elia is na Tonny Vilhena, aanvoerder Dirk Kuijt, doelman Kenneth Vermeer en middenvelder Karim El Ahmadi de vijfde basiskracht die deze zomer heeft bijgetekend bij Feyenoord.

Elia kwam tijdens zijn eerste seizoen in De Kuip tot 31 competitiewedstrijden en zes bekerduels voor Feyenoord. De 28-voudig international scoorde in die wedstrijden negen keer en gaf vijf assists. Het belangrijkste doelpunt van Elia was de winnende treffer in de bekerfinale tegen FC Utrecht in april.

Lees meer over:
Tip de redactie